Missie

Locals Utrecht is het platform voor Utrechtse makers. Wij geloven dat deze Utrechters met hun producten onze regio leuker en lekkerder maken. Daarom hebben wij een pakketdienst opgezet waarmee de consument direct van deze producenten kan afnemen.

De consument krijgt de allerbeste kwaliteit voor groothandelsprijs en de producent staat in direct contact met consument waardoor ze minder afhankelijk zijn van de horeca.

Tijdens covid-19 hebben we op deze manier 50 producenten kunnen helpen met de verkoop van meer dan 7000 pakketten.

Maar ook zonder crisis gaat iedereen hiermee vooruit. Onze missie is het logischer maken van de voedselketen en door middel van de Locals Utrecht pakketten kan iedereen daaraan bijdragen! 

 

Pijlers

Op basis van deze vier pijlers maken wij het voedselsysteem logischer: 

  • Wij helpen lokale makers – Dit doen we in tijden van crisis, maar ook wanneer een producent met voedseloverschotten  zit.  
  • We maken lokale consumptie gemakkelijker – Door middel van de pakketten maken wij het voor jou als consument makkelijker lokaal in te kopen. Op deze manier willen wij huidige producenten ondersteunen en producenten in spé inspireren en stimuleren. 
  • We werken aan een kortere keten – In kortere, regionale voedselsystemen hebben producenten en consumenten de prijs en kwaliteit van hun voedsel meer in eigen hand. Doordat schakels, zoals groothandels en supermarkten, bij onze pakketten uit de keten zijn geknipt heb je als consument meer inzicht bij wie en waar jouw geld terecht komt. 
  • We sluiten niemand buiten  – Wij vinden het ontzettend belangrijk dat elke Utrechtse producent een plek kan krijgen in het Locals Pakket. Daarom rouleren we wekelijks de leverende producenten en staan we open voor ons onbekende of nieuwe producenten om zich aan te sluiten. 

De initiatiefnemers:

Wij zijn Emile Corre van Roze Bunker, Josse Haarhuis van Buitengewone Varkens, Lianne de Bie van het Slow Food Youth Network (SFYN) Nederland en Mart de Bruyn en Gijs Bruinsma van Locals Utrecht.

Wij houden van onze lokale makers en willen deze graag op deze manier ondersteunen!